FitCukier – słodkie zdrowie!

W XIX wieku industrializacja Europy przyspieszyła. Wielogodzinna ciężka praca spowodowała większe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na produkty ją dające. Cukier stał się strategicznym źródłem kalorii w Europie podczas licznych wojen. W szpitalach podawano go chorym jako lekarstwo na wzmocnienie. Ponieważ cukier jest łatwy w przechowywaniu i transporcie pozwalał na nakarmienie proletariatu, który potrafił pracować godzinami wzmocniony jedynie dobrze osłodzoną herbatą. Warto jednak pamiętać, że cukier nie ma żadnych wartości odżywczych, żadnych minerałów i białka, a jego negatywne skutki, przy nadmiernym spożyciu, są udowodnione naukowo.

Od opium dla mas do masowego zużycia

W miarę rozwoju społeczeństwa dostęp do pożywienia stał się bardziej powszechny, i chociaż rozkład zasobów nadal nie jest wyrównany na świecie, to europejskie miasta należą do uprzywilejowanej strefy. Dziś cukier w krajach należących do tak zwanego „pierwszego świata” nie jest już zbawieniem, ale stanowi utrapienie dla lekarzy i miliardów ludzi uzależnionych od jego spożywania.

Niepokojącą tendencję pokazuje wzrost zużycia cukru. W XIX wieku było to około 1 kilogram na osobę rocznie. Na początku wieku XX było to już 9 kg. W wieku XXI wzrost konsumpcji cukru może przerazić. W 2005 średnio na świecie na jednego człowieka przypadało 25,5 kg cukru rocznie. 

Alarmujący może być fakt, że przeciętny Polak cztery lata temu spożywał aż 42 kg, czyli o 3 kg więcej niż średnia przypadająca na mieszkańca UE. Lekarze przestrzegają przed chorobami powodowanymi nadmiernym zużyciem tej substancji słodzącej, a państwa wprowadzają tak zwany „podatek cukrowy” w celu podniesienia kosztu cukru, a tym samym obniżenia jego konsumpcji.

Na ratunek zdrowiu

FitCukier to idealne rozwiązanie dla osób, które nie chcą rezygnować ze słodkich potraw, ale dbają o zdrowie.

 

FitCukier – może być stosowany w dietach:
niskokalorycznej
wegańskiej
zasadowej
dla diabetyka

IG jednej porcji jest 100 razy niższy niż cukru!

Osłódź sobie życie!

Rezygnacja ze słodyczy jest bardzo ciężka. Zupełne wyrzeczenie się tej przyjemności można porównać do zerwania z nałogiem. Może pojawić się wiele nieprzyjemnych objawów odstawienia, takich jak bóle głowy, wahania nastrojów, przygnębienie.

Aby chronić swój organizm, a także dbać o bliskich warto sięgnąć po zdrowy odpowiednik, jakim jest FitCukier. Produkt ten powstał przede wszystkim z myślą o zdrowiu. Jak mówi główny pomysłodawca i wizjoner, Krzysztof Włodarczyk „Chcemy tworzyć produkty, które uratują choć jedno życie, a przyczynią się do poprawy jakości życia milionów”. To właśnie ta idea oraz wiedza na temat negatywnych skutków zdrowotnych, jakie powoduje nad spożycie cukru, przyświecała podczas powstawania FitCukru.

 

Ta słodka odpowiedź na problemy, z jakimi spotykamy się w XXI wieku, nie jest tylko zdrowa, ale również odpowiedzialna społecznie. Z radością informujemy, że żadna pszczoła nie ucierpiała w podczas procesu powstawania FitCukru, a przy produkcji używamy tylko naturalnych składników. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu z tego wyjątkowego smaku mogą korzystać diabetycy. Również weganie mogą cieszyć się łąką na swoim talerzu, ponieważ kwiatowo-nektarowy zapach i smak jest całkowicie wegański i zawiera naturalne płatki kwiatów.